B2B DESPRE ASIGURARI

DESPRE ASIGURARI

-

- Advertisment -

DESPRE ASIGURARI

Asigurarile au aparut ca o necesitate izvorata din activitatile economice, si literatura de specialitate aduce numeroase argumente in acest sens.

In adevaratul inteles al cuvantului, primii care au constientizat si au concretizat necesitatea protectiei afacerilor au fost armatorii. Astfel, confruntandu-se cu riscurile obiective reprezentate de fenomenele naturale- furtuni, uragane precum si cu riscuri subiective (atacarea si jefuirea navelor de catre pirati) care duceau la pierderea incarcaturii sau/ si a corabiilor, au decis sa constituie un fond comun de solidaritate in care  aduceau o contributie financiara ca parte procentuala a afacerii iar cei care sufereau pagube erau despagubiti. Astfel, au reusit sa-si mentina afacerile viabile, din aceasta perspectiva.

Ulterior, s-au format companii specializate in gestionarea riscurilor, pe care le cunoastem astazi sub denumirea generica de ”asiguratori”.
O componenta esentiala a pietei de asigurari o reprezinta sindicatele, iar Lloyd`s of London este una dintre cele mai representative.
Reasiguratorii, la fel, joaca un rol puternic privind mentinerea nivelului de sustenabilitate pentru acordarea despagubirilor de catre asiguratori.

In contextul actual, companiile care desfasoara activitati economice diverse, pe teritoriul Romaniei, in spatiul European si nu numai, isi protejeaza afacerile prin asigurari de diverse tipuri- de proprietati, de raspundere, de risc financiar, etc. Managerii in sine se protejeaza prin acelasi instrument (de asigurare), respectiv  asigurarea de raspundere a managerilor, cunoscuta drept ”D&O”.

Lista produselor dedicate companiilor este destul de cuprinzatoare.

Scopul acestor produse este protejarea capitalului, investitiilor si in ansamblu, a afacerii, indiferent de context, cu exceptia unor situatii exceptate- razboi, terrorism si altele asemeni.

DE CE AR FI NECESARA O ASIGURARE?

Antreprenorii de succes iau in calcul de la inceput costul protectiei afacerii si o introduc in bugetul annual, ca o cota procentuala. In functie de specificul afacerii, aceasta poate varia intre 0,5% si 3% din cifra de afaceri.

Desigur, este un cost. Dar ce se intampla daca dezvolti o afacere in industrie si in urma unor fenomene naturale (traznet, furtuna, fenomene atmosferice severe) unitatea de productie este distrusa partial sau total? Exemplele sunt numeroase in ultima perioada, din pacate. In absenta protectiei prin asigurare, afacerea risca sa esueze. Sau, se reface, dar din rezervele actionarilor. Probabil, aceste reserve ar fi fost necesare in dezvoltare si nu in repornirea afacerii.

Iata de ce managerii, actionarii si orice intreprinzator ar trebui sa proiecteze business-ul luand in calcul si protectia afacerii.
Practica a demonstrat ca in cazul unei pagube majore, companiile care nu au avut o protectie financiara sub forma unei asigurari, fie si-au refacut foarte greu afacerea, fie nu au mai putut sa o faca.

In fapt, despre acest lucru este vorba: protejarea afacerii.

MARIUS EPURE
Director General

MASTER BROKER DE ASIGURARE-REASIGURARE SRL

Postări recente:

Dezvoltare și inovație în afaceri – Conferința online a Confederației Patronatul Român

Anunț Confederația Patronatul Român INVITAȚIE Ref: Conferința online a Confederației Patronatul Român din 22.10.2020 1. CONTEXT 2. CONȚINUT / ORDINEA DE ZI 3. AUDIENȚA 4....

Comunicat de presa – Confederatia Patronatul Roman

Motto: “Întreprinderea de afaceri are două - și doar două - funcții de bază: marketing și inovare. Marketingul și...

DESPRE ASIGURARI

DESPRE ASIGURARI Asigurarile au aparut ca o necesitate izvorata din activitatile economice, si literatura de specialitate aduce numeroase argumente in...
promovare online

Recomandate:

QBursa – Cursuri, Formare profesională

Acceseaza platforma Qbursa - Cursuri - Formare profesionala  Cursuri, Formare...

QBursa – B2B

B2B Business - to - Business. Un segment de afaceri ce...

QBursa – O nouă piață

Ce este QBursa? Este o nouă piată, o piata activa,...
promovare online
- Advertisement -

S-ar putea să-ți placă și :postari relevante
Recomandate pentru tine