Articole Povestile din business - QBursa

Povestile din business – QBursa

-

- Advertisment -

Ca participant activ pe piata de capital, a serviciilor financiare, pe piata consultantei in management, am observat ca informatiile despre oferta si cerere la noi in tara sunt destul de reduse, chiar in conditiile existentei platformelor on-line si a posibilitatilor internetului. Mai mult, in foarte multe situatii, in cazul in care se intalneste cererea cu oferta, exista cel putin doua disfunctionalitati privind comunicarea, in ceea ce priveste incheierea si derularea contractelor / tranzactiilor: una dintre ele consta in faptul ca partenerii nu sunt convinsi ca au gasit cea mai optima contrapartida (neavand o baza de alegere) si a doua, care poate fi generata de prima, o constituie comunicarea greoaie, bazandu-se mult pe deplasari, uneori dese si pe distante mari, intervenind implicit si lipsa unei solutii cat mai bune de logistica.

Astfel, a luat nastere ideea infiintarii unei piete active, un loc al intalnirii a cat mai multe cereri si oferte, a solutiilor de realizare a tranzactiilor.


promovare online:

promovare online


Din caracteristicile importante ale acestei piete, a acestui loc de intalnire al vanzatorilor si cumparatorilor pentru orice tip produse, inclusiv servicii sau know-how, carte sau drepturi intelectuale, caracteristicile de  transparenta si impartialitate fata de participanti sunt primordiale, astfel ca aceasta piata trebuie sa contina elemente ale unei Burse.
Mai departe – procedurile si mijloacele, eforturile fondatorilor de realizare a acestui Proiect trebuie sa fie speciale, deosebite, dinamice in asa fel incat sa fie atractiv, sustenabil si convingator ca reprezinta o solutie deosebita – astfel aceasta Bursa trebuie sa fie QBURSA.

Se intampla in 2017. Am inceput sa promovez ideea de mai sus reprezentantilor unor companii mai mari si mai mici, unor institutii financiare, fonduri de investitii, unor profesori universitari si repezentantilor unor universitati, reprezentatilor a multor Asociatii profesionale.
Spre surprinderea mea, entuziasmul acestora a depasit asteptarile. Mai mult, au inceput sa insiste sa incep mai repede demararea Proiectului. Mi-am dat seama ca realizarea reprezinta, de fapt, fara nici o discutie, o obligatie.

Multi prieteni si cunostinte m-au incurajat sa pornesc pe acest nou drum.
Au fost si prieteni care, cu grija, mi-au aratat dificultatile si amenintarile unui astfel de proiect: amploarea proiectului, volumul de resurse necesare, durata de timp pentru “amorsarea” afacerii.
Cum vom identifica si vom atrage un numar mare de parteneri? Cine va finanta proiectul pana la implementare si generarea de venituri? Care este concurenta directa si indirecta pentru astfel de servicii? Exista modele de business similare ce au avut succes?

Multe intrebari … Dar si multe raspunsuri. Si mai ales, sustinere. Sustinere din partea unui grup de prieteni, sustinere din partera familiei. Parteneri care s-au alaturat acestui proiect in calitate de asociati.

Asa ca am dat startul efectiv.
In urma discutiilor de care aminteam mai sus, am primit asigurari de sprijin si implicare, dar acestea pot veni dupa ce se definitiveaza “motorul”.
Motorul inseamna implicarea unor persoane foarte capabile, profesioniste, persoane care au multe de oferit celorlalti, persoane care trebuie sa se implice cu mult timp, efort, dar si financiar. Aici, au inceput alte greutati. Multi au dat inapoi, considerand ca este un proiect vast si prea indraznet pentru Romania.

Primul partener al echipei este Florin Stan, specialist IT, cu o companie care are clienti de presitgiu. Pentru primul site web am colaborat cu firma Breakingpoint.
Urmatorul partener, Dragos Cazacu, cetatean danez, consultant al unor fonduri de investitii, fondator al unor site-uri de consutanta in marketing si financiare in Europa si SUA, deasemenea fondator al unor firme de distributie si comert.
Din pacate, pandemia l-a blocat in Danemarca si nu se va mai putea implica in mod direct. Un pas important l-a constituit cooptarea in echipa a lui Cezar Iulian Armasu – un profesionist in management si marketing, ancorat si implicat in mai multe proiecte cu caracter inovativ pe piata.

Desigur ne bucuram de sprijinul si colaborarea a multor persoane si entitati care cred si doresc QBURSA, pe care poate ii vom mentiona, cu acordul lor, intr-un viitor apropiat.

Proiectul QBursa se va dezvolta in trepte, in mai multe etape.
Astazi suntem in etapa in care implementam trei segmente: bursa marfurilor FMCG, bursa de carte si bursa serviciilor de formare profesionala.

In paralel, proiectul continua cu formarea unei scoli pentru brokeri de comert.
Desi am inaintat mai greu decat ma asteptam – aici pot sa dau vina, ca multi din piata, si pe actuala criza a carei magnitudine depaseste orice experiente istorice ale comunitatii – sunt increzator in rezultatele concrete pe care le astept cat de curand.
Acum, ma bucur de ce am realizat, de asociatii si partenerii care s-au alaturat acestei initiative, si, impotriva dificultatilor situatiei pandemice in care ne aflam, am stabilit ca este momentul sa apasam tare pe acceleratie.

va urma …

Articolul precedentQBursa – O nouă piață
Articolul următorQBursa – Bursa de comerț
Eusebiu Armașu
Eusebiu Armașu
Managing partner QBursa

Postări recente:

Dezvoltare și inovație în afaceri – Conferința online a Confederației Patronatul Român

Anunț Confederația Patronatul Român INVITAȚIE Ref: Conferința online a Confederației Patronatul Român din 22.10.2020 1. CONTEXT 2. CONȚINUT / ORDINEA DE ZI 3. AUDIENȚA 4....

Comunicat de presa – Confederatia Patronatul Roman

Motto: “Întreprinderea de afaceri are două - și doar două - funcții de bază: marketing și inovare. Marketingul și...

DESPRE ASIGURARI

DESPRE ASIGURARI Asigurarile au aparut ca o necesitate izvorata din activitatile economice, si literatura de specialitate aduce numeroase argumente in...
promovare online

Recomandate:

QBursa – Bursa de carte

Bursa de carte este un instrument online de promovare...

Povestile din business – QBursa

Ca participant activ pe piata de capital, a serviciilor...

QBursa – B2B

B2B Business - to - Business. Un segment de afaceri ce...
promovare online
- Advertisement -

S-ar putea să-ți placă și :postari relevante
Recomandate pentru tine