B2B Bursa de servicii/afaceri/B2B

-

Pentru Platforma Bursa de servicii/afaceri/B2B – Acceseaza  LINK  


Despre Bursa de servicii/afaceri/B2B (business to business)

◊ Descriere. Cum functioneaza?

Ce se publica pe Platforma? Cum se fac inscrierile?

◊ Costuri.


 

Descriere. Cum functioneaza?

Face parte din piata comerciala si conceptul QBursa, interconectata strans cu Bursa de comert si celelalte sectiuni. Practic, prezentarea completa se regaseste prin descrierea QBursa. (Vezi articolul “Piata QBursa – Descriere“).

In mod specific, in aceasta sectiune se regaseste platforma de tranzactionare on line, in care se publica ofertele/comenzile/promovarea utilizatorilor.

Prin acest segment al pietei QBursa se realizeaza tranzactii, promovari, pentru:

 • afaceri,
 • toate tipurile de servicii: imobiliare, asigurari, contabilitate, IT, finantare, marketing, web, publicitate, brokeraj, transport,
 • servicii si activitati incluse in tipul de afaceri B2B. 

Despre piata B2B:

Un segment de afaceri ce are ca obiect produse si servicii ce satisfac nevoile specifice ale altor afaceri. Produse si servicii ce se adreseaza preponderent companiilor, organizatiilor.

Produse si servicii pentru care proiectarea mixului de marketing este puternic individualizata, analiza “lantului de distributie” nu mai beneficiaza de un numar mare de modele consacrate.

B2B, un domeniu in care promovarea online, instrumentele web nu au evoluat cu aceeasi viteza si pana la gradul de rafinare si automatizare al proceselor de vanzare din domeniul bunurilor de larg consum.

Ne propunem sa cream, sa proiectam si sa implementam o serie de instrumente obline care sa faciliteze marketingul online pentru segmentul B2B. Impreuna cu o serie de parteneri din domeniu.
Instrumente care sa combine in mod eficient, eficace si in mod adaptat specificului B2B instrumentele web ce si-au dovedit eficacitatea, ajungand la maturitate, fiind utilizate pe scara larga: content marketing, funnel chanel, magazin online B2B, promovare online, marketing afiliat B2B, brand storytelling, email marketing, videomarketing s.a.m.d.

Este stiut, in domeniul B2B marketingul direct si-a dovedit eficacitatea. De aceea avem in vedere o imbinare intre procesele de automatizare specifice instrumentelor web si interventia operatorului uman.

In utilizarea instrumentelor de promovare / vanzare online una dintre provocari este scalarea ofertelor. Ne propunem proiectarea unei serii de servicii de consultanta, in parteneriat cu firme specializate in diverse arii de competenta, pentru proiectarea mixului de marketing, adaptarea ofertelor comerciale la specificul instrumentelor de vanzare online si problematici complementare / conexe.

Lucrezi in B2B? Ori in consultanta web sau marketing, managementul afacerilor?
Vrei sa te alaturi partenerilor QBursa?
Transmite-ne opinia ta. 

Cum functioneaza Bursa de servicii/afaceri/B2B – QBursa?

Dupa inscriere si publicare pe platforma:

 • Ofertele/Solicitarile/Promovarile pot fi vizionate de catre:
  • Vizitatorii site-ului;
  • Vizitatorii site-urilor altor organizatii partenere QBursa;
  • Participantii la expozitii/targuri, simpozioane/conferinte, cursuri/seminarii, evenimente organizate de catre QBursa, precum si de urmaritorii activitatilor mentionate; aceste activitati vor fi publice in mass media, youtoube, facebook etc; desigur ca unele dintre ele vor fi transmise si pe posturi nationale tv.
 • Prin brokerii proprii si prin traderii/brokerii colaboratori si parteneri, se vor depune demersuri pentru identificarea contrapartidelor si a partenerilor de afaceri.
  • mentionam ca Bursa Questum apeleaza pentru indeplinirea obiectivelor la brokerii interni, la brokerii/traderii colaboratori/parteneri, care actioneaza ca un serviciu externalizat. Deasemenea, Qbursa va beneficia in viitorul apropiat de serviciile unor brokeri atestati QBursa si a unor studenti brokeri de comert parteneri – actiuni care sunt in curs de desfasurare.
 • QBursa va actiona pentru diseminarea a cat mai multe informatii, organizarea de activitati, evenimente in folosul utilizatorilor, pentru interactiunea intre companii in scopul dezvoltarii acestora, largirea gamei de servicii si cresterea calitatii acestora.

Practic, QBursa actioneaza si sub aspectele:

 • ca un Birou de vanzari/achizitii al vanzatorilor/cumparatorilor inscrisi, dar cu o raza de actiune extinsa, atat pe piata romaneasca cat si externa. 
 • ca o Asociatie/organizatie profesionala – prin interactiunea informatiilor, a evenimentelor cu utilizatorii, prin posibilitatea de acces la diferite servicii, evenimente si alte mijloace necesare dezvoltarii companiilor.
 • ca un promotor pentru promovare si publicitate.

Prin QBURSA:

 • Esti informat despre CERERE SI OFERTA: produse, preturi, servicii, trendul afacerilor! O sursa de informatii din care se pot selecta partenerii de afaceri! 
 • Un instrument ce salveaza timp in realizarea obiectivelor de business.
 • Oportunitatea de a lucra cu un broker de comert ce pune la dispozitia ta timpul si expertiza proprie pentru a-ti eficientiza resursele.

QBursa este o selecție de date și informații pentru afaceri prin accesarea cărora se crează o legătură între companii/firme – actorii pieței. 


 

Ce se publica pe Platforma de tranzactionare Bursa servicii/afaceri/B2B? Cum se fac inscrierile?

Ce se publica in sectiunea Bursa de servicii/afaceri/B2B?

 • company profile: descrierea companiei, cu detaliile dorite pentru promovare on line a companiei si produselor sale; descrierea companiei, a produselor, serviciilor poate fi cu link pt comenzi directe/pagina de web/magazin on line al utilizatorului.
 • promovarea si ofertele/solicitarile pentru servicii, afaceri, produse B2B:
 • pe platforma QBursa se mai publica articole despre piata comerciala: noutati, informatii, subiecte de interes, evenimente.

Cum se fac inscrierile ? Modalitate.

Se completeaza formularul de inscriere online ce transmite informații către administratorii Platformei, sau se vor transmite informatiile pe adresele de contact. Astfel, exista posibilitatile:

 • se acceseaza FORMULAR INSCRIERE din meniul principal,
 • se acceseaza FORMULAR INSCRIERE din meniul sectiunii Platforma de tranzactionare Bursa de servicii/afaceri/B2B.
 • transmite informatiile despre inscriere prin sectine “Contact” a site-ului, sau pe adresa de email: bursaquestum@qbursa.ro

Dupa completare si trimiterea ofertelor, administratorii QBursa analizeaza inscrierile si le prelucreaza in vederea publicarii. Publicarea ofertei/inscrierii pe site se va face astfel doar dupa aprobarea administratorilor Platformei. Pentru varianta finala de publicare, acestia se vor consulta cu ofertantii.

De realizarea tranzactiei, respectiv de gasirea contrapartidelor pentru oferte/comenzi se pot ocupa brokerii de comert QBursa si/sau colaboratorii traderi, la solicitarea utilizatorilor. În formularul online, exista și opțiunea “doresc să fiu contactat de un broker”.
Bifarea opțiunii va permite administratorilor să contacteze solicitantul pentru a cere informații suplimentare pentru ca brokerii/sau traderii colaboratori sa se ocupe de realizarea respectivei cereri/oferte. In acest caz se va incheia in prealabil un contract de comision, la propunerea ofertantilor, comision perceput exclusiv dupa realizarea cu succes a tranzactiilor.

Chiar si in cazul in care utilizatorul nu opteaza pentru apelarea la brokeri/traderi pentru realizarea tranzactiilor, brokerii QBursa vor face promovarea ofertantilor prin mijloace on line sau direct prin intalniri si evenimente. 

In oricare din posibilitatile enuntate privind inscrierile, utilizatorul va prezenta detalii privind conditiile de cumparare/vanzare, date de identificare, date pentru promovare on-line si tot ceea ce va considera necesar pentru realizarea obiectivului dorit.

Important: informatiile si detaliile despre oferta/comanda ajuta mult la cresterea variantelor de publicare si tranzactionare.

 


 

Costuri

QBursa va avea lansarea publica in cadrul primei editii a Expozitiei – targ – internationale de afaceri, comert, servicii si educatie: “E– A.C.S.E.”- QBursa editia I, organizata on line, programata in luna aprilie.  

Pentru inscrierile efectuate pana la data desfasurarii E-ACSE: publicarea pe piata Bursa Questum – QBursa si toate facilitatile/serviciile aferente, incluzand participarea la aceasta editie E-ACSE, sunt gratuite, pentru perioada: de la data inscrierii pana la data expozitiei plus (+) o luna calendaristica. 

Pentru inscrierile pana la data de 15.02.2021, perioada de gratuitate se mareste: de la data inscrierii pana la data desfasurarii E-ACSE plus (+) doua luni calendaristice.

Dupa evenimentul mentionat anterior, costurile pentru inscriere, publicare si facilitatile aferente sunt urmatoarele:

 • A) abonament pentru minim 3 luni: 5 euro/luna. Facilitati:
  • publicarea ofertelor si a cererilor pentru tranzactionare si promovare;
  • publicarea datelor companiei pentru promovare (company profile), inclusive link direct catre firma sau magazinul on-line al acesteia;
  • publicarea companiei in sectiunile de promovare on-line.
  • contactarea brokerilor parteneri publicati, a companiilor listate, nu implica costuri catre QBursa, serviciile fiind negociate direct.
  • solicitarea unor informatii despre piata.
  • publicarea unor articole, propuneri, informatii si solicitari de interes.
  • participarea la simpozioanele organizate exclusiv de QBursa.
  • invitatii la simpozioane/conferinte, targuri/expozitii, cursuri/seminarii si alte evenimente. Pentru utilizatorii abonati, functie de tipul si modul de organizare al evenimentelor, participarea va fi gratuita sau, se vor solicita taxe de participare preferentiale.
  • Posibilitati de interactiune si consultari in vederea dezvoltarii afacerilor, atat cu staful QBursa, cat si cu alti utilizatori.
 • B). Abonament pentru minim 3 luni cu serviciile brokerilor QBursa (brokeri interni si/sau brokeri/traderi colaboratori): – 7 euro/luna, incluzand facilitatile mentionate anterior.

In acest caz, dupa incheierea cu succes a tranzactiilor, QBursa va percepe un comision, stabilit si agreat in prealabil, prin Contract.

 • C) Taxa de inscriere si publicare valabila o luna, cu facilitatile de la punctul A aliniatele 1-6 si 9:  – 7 euro.
 • D) Pentru serviciul cu implicarea brokerilor/traderilor nu exista decat varianta cu abonament de minim 3 luni, (punctul B).
 • E) Pentru participarile la simpozioane/conferinte, targuri/expozitii, cursuri/seminarii si alte evenimente, pentru companiile/organizatiile/utilizatorii neabonati se vor adresa invitatii care vor cuprinde, in cazul in care vor exista, si valoarea taxelor de participare.

Avand in vedere cele prezentate, va propunem inscrierea in aceasta piata, cat mai repede, in vederea stabilirii unor interactiuni si colaborari pentru dezvoltare!

Acceseaza Platforma QBursa – B2B! – Vezi oferte!    – LINK – 

promovare online


promovare online:

promovare online


 

Automatizarea proceselor de vanzare pentru instrumente de promovare online in segmentul B2B

promovare online


Marketing afiliat B2B – forma eficienta de promovare online?

marketing afiliat B2B

Articolul precedentBursa de comerț
Articolul următorBursa de Cursuri/Formare profesională
QB
QB
Managing partner QBursa

Postări recente:

Brokeri interni si colaboratori/parteneri

Brokeri interni si colaboratori/parteneri Bursa Questum - QBursa, beneficiaza atat de brokeri de comert interni, din stafful organizatiei, cat si...

Brokerii QBursa

♦Companii de brokeraj din diverse domenii, listate pe piata QBursa si publicate pe platforma on line. Brokeri/traderi care actioneaza pentru...

Brokeri comerciali atestati

Brokerii comerciali atestati sunt persoane fizice sau juridice care, in urma unor cursuri urmate de atestari, vor fi acreditati...
promovare online

Recomandate:

Bursa de Cursuri/Formare profesională

Pentru Platforma on line de tranzactionare/promovare Bursa Cursuri/Formare profesionala...

Povestile din business – QBursa

Fondarea Bursa Questum - QBursa Avand o experienta indelungata ca...

Studenti – brokeri comerciali: viitorii antreprenori cu reputatie excelenta

Brokeri comerciali studenti - parteneri QBursa: Scopurile dezvoltarii unei categorii...
promovare online
- Advertisement -

S-ar putea să-ți placă și :postari relevante
Recomandate pentru tine

Brokeri interni si colaboratori/parteneri

Brokeri interni si colaboratori/parteneri Bursa Questum - QBursa, beneficiaza atat de brokeri de comert interni, din stafful organizatiei, cat si de brokeri/traderi colaboratori sau parteneri,...